About

DSC_0173Trefaldighetkören Christianstad har funnits under samme dirigent i mer än 30 år i Heliga Trefaldighets församling under namnet Trefaldighetskyrkans Kör. Kören, med cirka 20 sångare, har en omfattande konsertverksamhet. Kören har medverkat vid ett flertal direktsända radio -och TV-gudstjänster.

Kören har gjort konsertresor till bland annat Tyskland, Holland, Tjeckien och Danmark dit man inbjöds att sjunga på en internationell Bachfestival. Sommaren 2010 fick kören en inbjudan att sjunga  J. H. Romans Svenska Messa tillsammans med Koszalins filharmoniska orkester vid en musikfestival i Polen. En helt oemotståndlig inbjudan som kören naturligtvis tackade ja till. Då framfördes också en a cappellakonsert med nordisk körmusik i en fantastiskt vacker gammal kyrka i Darłowo. Kören har också uruppfört verk av den tyske kompositören Erich Stoffers, bl a ett 45 minuter långt Requiem a cappella. Repertoaren innehåller allt från gregoriansk sång till nutida körmusik, som till exempel Fredrik Sixtens En svensk Markuspassion.

Bachs musik, inte minst de stora verken för kör och orkester såsom h-mollmässan, Johannes- och Matteuspassionerna samt Juloratoriet, tillhör dock det som kören helst sjunger. Sedan 1988 har kören vid framförandet av dessa verk samarbetat med en professionell barockorkester, Wasa Barock.

Kören har bland annat turnerat i: Tyskland, Danmark, Polen, Tjeckien, Slovakien, Holland

Vid slutet av 2012 ombildades kören som en fristående kör utanför församlingen, i samband med ombildningen bytte vi namn tillTrefaldighetskören Christianstad. Vi har dock ett sammarbete med samma församling och kören sjunger fortfarande på olika kyrkliga högtider. Med namnbytet vill vi även hylla den vackra stavning staden Kristianstad historiskt sett haft.